Інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 8 годину 20 березня 2013 року

Минулої доби по області пройшли опади, найбільш значні на сході, у вигляді дощу на рівнині та снігу в горах. Кількість опадів становила 1-24 мм.
На річках відмічались підвищення рівнів води на 10-80 см, в нижніх течіях Боржави відмічається початковий вихід води на заплаву міждамбового простору. На р.Тиса – м.Чоп продовжувалось зниження рівнів води.

Протягом доби суттєвих опадів не очікується. На річках буде підтримуватись підвищена водність, поступове підвищення рівнів води за рахунок танення снігу в горах на 10-60см. На Латориці – м.Чоп збережуться високі рівні з утриманням значного шару води на заплаві. На Тисі – м.Чоп протягом дня продовжиться зниження рівнів води.

Введено І, ІІ і ІІІ (р.Латориця – Чоп) ступені  протипаводкового захисту.

Всі служби БУВР Тиси та підвідомчих управлінь експлуатації працюють  відповідно до Положення про роботу в період паводків, для забезпечення безаварійного пропуску паводку і координації дій водогосподарських та будівельних організацій, місцевих рад та населення, проведення невідкладних заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій.

На відкачці паводкового стоку працювало 17 стаціонарних насосних станцій Латорицької  та Берегівської осушних систем, перекачано за добу 1,1 млн. м3. З початку року перекачано  33,7 млн м3.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації. Заакумульовано 12,1млн.м3 паводкових вод.

В міждамбовому просторі р.Латриця утримується понад 60 млн. м3 паводкового стоку. За дамбами р.Латориці та греблями водосховищ, що перебувають у тривалому підпорі, встановлено спостереження.

За прогнозом Закарпатського ГМЦ  на день 20.03.2013 р.:

Прогноз на день. Хмарна погода з проясненнями. Часом слабкий дощ та мокрий сніг. Місцями слабке налипання мокрого снігу. На перевалах ожеледиця. Вітер південно- західний 7 – 12 м/с, на високогір’ї подекуди 15 – 20 м/с. Температура повітря 5 – 10° тепла, в горах місцями 3° тепла – 2° морозу. В Ужгороді 6 – 8° тепла.

Автошляхи. Часом слабкий дощ та мокрий сніг. На перевалах ожеледиця. Видимість добра, в опадах подекуди 1-2 км.

Відділ ТЕБ та НС БУВР Тиси

 

300 переглядів