Виконання робіт з контрольних обмірів параметрів водосховищ системи Чорний Мочар

Наразі, проводяться роботи на водосховищах по реконструкції та розширенню існуючої мережі споруд для проведення гідрометеорологічних спостережень на річках та інших водних об’єктах (АІВС-Тиса 2) за рахунок державної програми «Захист від шкідливої дії вод сільських населених пунктів та сільськогосподарських угідь, в тому числі в басейні річки Тиса у Закарпатській області». Виконуються роботи з улаштування автоматизованих вимірювальних станцій, ремонт та реконструкція будівель водовипуску, сходів сухого та мокрого відкосу на водосховищах Форнош в с.Форнош, Бабічка в с.Залужжя, Роман-Потік в с.Горбок та на водосховищі Мочила в с. Пістрялово (водосховища системи Чорний Мочар) Мукачівського району.

Спеціалістами відділу експлуатації автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи АІВС-“Тиса” та геоінформаційних систем БУВР Тиси спільно з працівниками Мукачівського МУВГ 16-17 жовтня проведено геодезичне знімання з метою контролю основних параметрів водосховищ, а саме: перевірені відмітки верху гребель на наявність просідання, уточнені відмітки поточного рівня дзеркала води, зроблено калібрування водоміриних рейок та проведено візуальний огляд гідротехнічних споруд на всіх водосховищах системи Чорний Мочар.

Дані роботи проведені з метою підготовки роботи на водосховищах системи Чорний Мочар, призначення яких полягає в тому, щоб зарегулювати паводкові витрати водотоків гірської частини водозбору і цим зменшити транзитні витрати в магістральних каналах осушувальної системи.

 

77 переглядів