Відзначення Дня Дунаю Виноградівським міжрайонним управлінням водного господарства – 2024 року

День Дунаю є спільним пан-європейським заходом, який відзначається щорічно в кінці червня в 14 країнах басейну річки під егідою Міжнародної комісії з захисту р. Дунай. День Дунаю в Україні традиційно святкують в трьох суббасейнах: Тиси, Прут та Сірету і нижнього Дунаю.

Основною метою міжнародного Дня Дунаю є привернення уваги до стану та проблем річки та для підвищення екологічної культури громадян .

Працівники Виноградівського МУВГ та їх діти здійснили виїзд до витоку річки Ботар у с. Новоселиця. На шляху до річки учасники відвідали церкву Успіння Пресвятої Богородиці XVII сторіччя, яка є пам’яткою архітектури національного значення та музей етнографії села.

В святкування Дня Дунаю прийняв участь місцевий фольклорний колектив «Молоді волохи» (с. Новоселиця, художній керівник Іван Рацин), який виконав низку закарпатських народних пісень.

В.о. начальника Виноградівського МУВГ Кедик Євген Євгенович розповів про мету та значення відзначення свята «Міжнародний День Дунаю».  Працівники Виноградівського МУВГ провели з дітьми різні екологічні конкурси та заняття. Під кінець заходу діти намалювали спільний малюнок на тему «Річка Тиса – сестра Дунаю».

Виноградівське МУВГ

159 переглядів