Майбутні екологи ознайомилися з роботою БУВР Тиси

25 червня 2024 року в Басейновому управлінні водних ресурсів річки Тиса відбулась зустріч зі студентами III курсу спеціальність «Екологія» Навчально-наукового інституту хімії та екології ДВНЗ «Ужгородський національний університет» на чолі з к.х.н., доцентом Людмилою Трапезніковою.

Студентів ознайомили з основними заходами, які здійснює БУВР Тиси для екологічного оздоровлення поверхневих вод та догляду за ними. Начальник лабораторії, Іван Монич розповів присутнім про структуру водного господарства області, впровадження басейнового принципу управління у сфері використання, охорони та відтворення водних ресурсів, основні проблеми та перспективи розвитку водогосподарської галузі Закарпаття.

У лабораторії моніторингу вод Басейнового управління  водних ресурсів річки Тиса Монич Іван ознайомив майбутніх екологів з основними аспектами проведення моніторингу поверхневих вод в басейні річки Тиса, звернувши увагу на наявну на Закарпатті мережу моніторингу якості поверхневих вод, а також на проблеми забруднення та засмічення водотоків області. Було наголошено, що діагностика сучасного стану масивів поверхневих вод здійснюється за європейськими стандартами Водної Рамкової Директиви ЄС.

Також, було показано презентацію роботи спільної українсько-угорської автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи «Тиса», за допомогою 50 автоматизованих вимірювальних станцій якої здійснюється контроль в реальному часі за гідрометеорологічною ситуацією на водних об’єктах області.

Лабораторія моніторингу вод БУВР Тиси

140 переглядів