Виконання заходів з відзначення Всесвітнього дня Води

Щороку, 22 березня працівники водного господарства Закарпатської області намагаються привернути увагу громадськості (спільноти) щодо необхідності вжиття заходів для збереження та покращення стану водних ресурсів з метою недопущення випадків забруднення  та засмічення поверхневих вод басейну річки Тиси.

Протягом минулого тижня працівниками водного господарства проводились природоохоронні заходи, акції, здійснювалась просвітницька робота з дітьми щодо спонукання збереження, охорони та відтворення водних ресурсів:

  • проведено уроки природознавства на тему «Вода для миру»: у ЗОШ №1 Косівської Поляни (Тячівське МУВГ), Малодобронському та Ставненському ліцеях (Ужгородське МУВГ), Виноградівській ЗОШ №4 (Виноградівське МУВГ); ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. Федора Потушняка в с. Осій (Берегівське МУВГ).

  • В БУВР Тиси проведено тематичний диспут на тему «Вода для миру» з студентами 3 курсу географічного факультету Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет».

  • Проведено тематичне заняття з дітьми дошкільних закладів у місті Мукачево (ДНЗ №8) та в селі Кам’яниця (за погодженням з керівництвом закладів).

  • В центрі культури і мистецтв Тячівської міської ради фахівці Тячівського МУВГ провели інформаційно-просвітницьку лекцію учням загальноосвітніх шкіл міста Тячів.

  • Створено книжково-інформаційну виставку у Мукачівській міській центральній бібліотеці ім. О. Духновича та у бібліотеці-філії комунальний заклад «Публічна бібліотека Тячівської міської ради» з тематикою цьогорічного проведення Всесвітнього дня води: «Вода для миру».

  • Проведені роботи з відновлення та облаштування джерел: Тячівським МУВГ – на території Буштинської ТГ, Ужгородським МУВГ – в селах Сімер та Тур’я Ремети; Берегівським МУВГ – неподалік села Локоть Хустського району.

  • Здійснено прибирання: працівниками Берегівського МУВГ- прибережної захисної смуги річки Іршавка в м. Іршава, річки Боржава між селами Боржава – Вари, каналу В. Сернянський, території біля насосної станції НС-16 с. Батрадь; Виноградівським МУВГ – заплаву вздовж реконструйованої дамби річки Тиса від села Теково до села Гетиня, лівобережної дамби річки Сальва, правий та лівий берег річки Боржава у с. Великі Ком’яти в районі автодорожнього мосту; Ужгородським МУВГ – берег р. Тур’я в селі Сімер та прибережні водоохоронні зони каналів насосних станцій Берегівської та Латорицької осушних систем.

  • Подані статті до місцевих видань «Верховина» (Виноградівським МУВГ) та «Нове життя» (Берегівським МУВГ).

348 переглядів