Голова Держводагентства Михайло Янчук відвідав з робочою поїздкою Закарпаття

У межах робочої поїздки на Закарпаття Голова Держводагентства Михайло Янчук провів огляд водогосподарських об’єктів Тячівського міжрайонного управління водного господарства (Рахівський та Тячівський райони).

Огляд розпочався з місця злиття Чорної та Білої Тиси у м. Рахів, де бере свій початок найбільша річка Закарпаття – Тиса.

Було оглянуто гідротехнічні водозахисні споруди, які зазнали значного пошкодження після проходження останніх паводкових хвиль у січні-лютому поточного року.

Зокрема оглянуто:

  • українсько-румунську прикордонну ділянку річки Тиса та її праву притоку річку Шопурку, де негайного відновлення потребує лівобережна водозахисна дамба та берегоукріплення в селищі Великий Бичків. Потреба у коштах на відновлення врахована Планом заходів із захисту від шкідливої дії вод на 2024 рік;
  • пошкоджену ділянку кріплення лівобережної водозахисної дамби річки Тересва в с. Терново;
  • пошкоджене кріплення лівобережної водозахисної дамби на р. Тересва в с. Нересниця, де є потреба у невідкладному відновленні;
  • пошкоджену правобережну ГТС у с. Вільхівці р. Тересва, яка потребує  відновлення;
  • пошкоджену лівобережну водозахисну дамбу на р. Тересва в с. Крива, яка також потребує невідкладного відновлення.

Крім того, Голова Держводагентства ознайомився з роботою автоматизованої-вимірювальної станції у м. Тячів, с. Крива на річці Тиса та с. Нересниця на р.Тересва, які входять в систему АІВС «Тиса». Система включає в себе понад 50 станцій і забезпечує оперативне прогнозування гідрографів паводків на річках басейну за допомогою спеціального програмного забезпечення. Отримані дані використовуються для прийняття управлінських рішень щодо безаварійного пропуску паводків.

Також було відвідано виробничі бази Тячівського та Виноградівського міжрайонних управлінь водного господарства.

Джерело інформації: Державне агентство водних ресурсів України

160 переглядів