Відбулося перше засідання Басейнової ради річки Тиса

В м.Ужгород 18 січня 2024 року у Кризовому центрі Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса відбулося перше засідання Басейнової ради річки Тиса. У засіданні взяли участь представники влади та водогосподарських організацій області, науковці, громадські організації.

Першим питанням було розглянуто проєкт Плану управління річковим басейном Дунаю (2025-2030), процедура стратегічної екологічної оцінки (СЕО) та початок громадського обговорення. Оприлюднення звіту про СЕО та документа державного планування (проєкту ПУРБ Дунаю, суббасейн Тиси) в реєстрі СЕО та повідомлення про оприлюднення згідно Плану-графіку заходів в частині планів управління річковими басейнами має відбутися до 15 лютого 2024 року. Відповідно громадські обговорення триватимуть до 15 серпня 2024 року, в результаті яких будуть підготовлені доповнення до ПУРБ Дунаю (суббасейн Тиси).

На Басейновій раді були представлені на розгляд та погодження 12 пропозицій до Плану заходів із захисту від шкідливої дії вод на 2024 рік, які забезпечують відновлення, реконструкцію та ремонт гідротехнічних споруд суббасейну річки Тиса. Дані пропозиції пропонуються до фінансування за рахунок коштів державного бюджету КПКВК 2707070 «Захист від шкідливої дії вод сільських населених пунктів і сільськогосподарських угідь, в тому числі в басейні річки Тиса у Закарпатській області».

Також було розглянуто реалізацію Плану управління ризиками затоплення Дунаю за 2023 рік у суббасейні річки Тиса (Закарпатська область).

Завідувач лабораторією моніторингу вод БУВР Тиси представив інформацію про здійснення державного моніторингу поверхневих вод суббасейну Тиси у 2023 році та план роботи на 2024 рік.

Наступне розширене засідання Басейнової ради відбудеться орієнтовно 27 лютого 2024 року, на якому буде проведено громадське обговорення Плану управління річковим басейном Дунаю (2025-2030), зокрема, суббасейну Тиси (Закарпатська область).

423 переглядів