Через потепління, рясні дощі та танення снігу в горах на Закарпатті зростає рівень води в річках

На річках Закарпатської області та на водогосподарських системах на початку року сформувався паводок. Паводкова хвиля 2,5 — 2,6 метри по річці Тиса підходить до міста Виноградів і заходить у міждамбовий простір. Про це Суспільному розповів начальник басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Олег Кисіль

За словами Олега Кисіля, ніяких негативних наслідків від паводкової хвилі не очікується. Підтоплено наразі лише сільгоспугіддя — це пасовища та поля.

“По річці Тиса паводкова хвиля підходить до міста Виноградів. Там вона заходить у міждамбовий простір і ніяких негативних наслідків від неї не очікується. Хвиля зараз 2.5-2.6 метри. Що стосується річки Боржава, то паводкова хвиля зараз формується в нижній течії — це район сіл Ніжні і Верхні Ремети, там також вода в міждамбовому просторі і буде просуватися вниз до річки Тиса. Що стосується річки Латориця, паводкова хвиля знаходиться в районі міста Чоп і це теж міждамбовий простір. Негативних наслідків не очікується”, — додав Олег Кисіль.

За словами речниці ДСНС Закарпаття Наталії Батир, рівень води станом на ранок 5 січня не критичний. Повідомлень про підтоплення будинків від населення до Служби порятунку не надходило.

“Залишаються підтопленими сільгосп угіддя в селі Юлівці Берегівського району. Тут підтоплено незначну територію — 20 гектарів. Щодо Хустського району, то тут між населеними пунктами Сокирниця та Стеблівка, то там підтоплено понад 100 гектарів сільськогосподарських угідь, здебільшого це пасовища або поля. Окрім того залишається підтопленою автодорога місцевого значення між населеними пунктами Малі Геївці — Тисянка. Тут наразі проїзд забезпечений. Однак є водний шар на автошляху 10 см, проїзд можливий”, — розповіла Наталія Батир.

Погода ж на найближчі дні буде ще аномально теплою як для січня. За словами синоптикині Оксани Бескід, з наступного тижня на всій території Закарпаття очікують до 13 градусів морозу. Також можлива ожеледиця.

“Із понеділка очікуємо вже низьке зниження температури повітря, буде заходити холодна повітряна маса з Арктики. Опади вже припиняться. Протягом понеділка добові температури становитимуть 1-6 градусів морозу, 8-13 градусів морозу”, — додає Оксана Бескід.

Джерело інформації: СУСПІЛЬНЕ НОВИНИ

193 переглядів