Підведено підсумки діяльності на українсько-словацьких прикордонних водах

У рамках виконання Угоди між Урядом України та Урядом Словацької Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах протягом 5-8 грудня 2023 року в с.Калужа Словацької Республіки відбулось XVIII засідання Українсько-Словацької комісії з питань  прикордонних вод за участі заступників Уповноважених Урядів та керівників Робочих груп обох Сторін. Українську делегацію на засіданні очолював заступник Уповноваженого Уряду України, начальник БУВР Тиси Олег Кисіль, а словацьку – Владімір Новак, Уповноважений Уряду Словацької Республіки, генеральний  директор секції вод Міністерства навколишнього середовища Словацької Республіки.

Під час зустрічі заступників Уповноважених Урядів було підготовлено проєкт протоколу XVIII засідання Українсько-Словацької комісії з питань  прикордонних вод за період 2019-2023 роки.

На XVIII засіданні Комісії Сторони обговорили питання двостороннього співробітництва на прикордонних водотоках за період 2019-2023 роки, зокрема щодо організації протипаводкового захисту в басейнах річок Уж та Латориця, виконання гідротехнічних та експлуатаційних робіт, охорони якості прикордонних вод, гідрометеорологічної ситуації в регіоні та впровадження спільних міжнародних проєктів.

Керівники робочих груп інформували учасників XVIII засідання Українсько-Словацької комісії з питань прикордонних вод про виконання Регламентів співробітництва за весь період та плани робіт на 2024 рік.

Окрім протокольного засідання Сторони також здійснили огляд водогосподарських споруд в басейні р. Бодрог, зокрема побували на насосній станції Камена Молва, яка побудована в межиріччі р. Латириця і р.Ондава для відведення паводкових вод, та насосній станції Велкі Ражковце в басейні р.Лаборець, яка побудована для відведення внутрішніх вод з польдерної системи.

За результатами плідної роботи керівниками делегацій було підписано Протокол ХVІІІ засідання Українсько-Словацької комісії з питань прикордонних вод, затверджено актуалізований Регламент співробітництва в галузі гідрометеорології та плани робіт для заступників Уповноважених Урядів і керівників Робочих груп на 2024 рік.

 

232 переглядів