Зустріч з громадскістю села Ганичі

На Тячівщині виникла загроза руйнування будинків та присадибних ділянок під час паводку в осінньо-зимовий період.

В селі Ганичі, що на Тячівщині, щороку під час паводків, повені та льодоходу, вже багато років руйнується лівий корінний берег р.Тересва, в районі вулиці Гагаріна. Річка мандруючи змінила напрямок русла, що призвело до часткового руйнування присадибних ділянок у місцевих жителів. У подальшому є загроза руйнування житлових будинків.

На даній ділянці відсутні гідротехнічні споруди, які могли б захистити людей. У 2019 році виконувались першочергові невідкладні роботи, але в зв’язку з припиненням фінансування роботи призупинені. Водозахистна дамба недобудована.

Ганичівською сільською радою в 2018 році виготовлено проект з усіма розрахунками, але будівництво не відбулось через проблеми фінансування. Зараз проект потребує перерахунку та доопрацювання.

Після комісійного обстеження, зустрічі з громадскістю та органами місцевого самоврядування, вирішено виконати першочергові невідкладні роботи заходи по відводу русла річки від пошкодженого берега. Що дасть змогу призупинити руйнування вже пошкодженого берега, знімене напругу в населення та збереже будинки від підтоплень та руйнації.

Тячівське МУВГ

213 переглядів