Спільний відбір проб води на транскордонних водотоках

18 жовтня 2023 року на виконання Угоди між Урядом України та Урядом Словацької Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах, яка підписана в м. Братислава 14 червня 1994 року та на підставі Регламенту проведення на українсько-словацьких прикордонних водах відборів проб, визначень, оцінки якості вод та заходи, що вживаються при надзвичайному погіршенні якості вод, а також плану міжнародних заходів на 2023 рік, відбулися спільні відбори проб води з водотоків у контрольних створах для виконання досліджень якості вод.

Відбір проб води проведено на транскордонних водотоках: річка Уж (створ Сторожниця / Пінковце), річка Латориця (створ Страж / Лелес), річка Тиса (створ Чоп / Мале Тракани), річка Улічка (створ держкордон), річка Убля (створ держкордон / Под Убльою).

На Українській Стороні дослідження якості поверхневих вод здійснюватимуться на базі лабораторій моніторингу вод Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса та Дністровського басейнового управління водних ресурсів. На Словацькій Стороні – водогосподарської лабораторії Кошицької філії Словацького державного водогосподарського підприємства.

Співставлення результатів досліджень і оцінка якості прикордонних вод буде проведена на черговій зустрічі робочої групи з питань охорони якості прикордонних вод Українсько-словацької комісії по прикордонних водах.

Лабораторія моніторингу вод БУВР Тиси

197 переглядів