В зоні діяльності Мукачівського МУВГ відновлено та впорядковано 4 природних питних джерела

Витік кожної річки чи струмка починається саме з природного джерела. Тому потрібно завжди турбуватися про чистоту водних джерел, шанобливо ставитися до річок, озер, криниць. Розуміючи важливість проведення таких заходів, працівники Мукачівського міжрайонного управління водного господарства проводять роботу з відновлення та упорядкування водних джерел, як власними силами так із залученням органів місцевого самоврядування та мешканців населених пунктів.

Відповідно до плану-графіку відновлення та упорядкування природних питних джерел в зоні діяльності управління Мукачівського МУВГ на 2023 рік, з метою збереження та недопущення забруднення джерел, протягом цього року працівниками управління  упорядовано 4 природних питних джерела в Мукачівському районі:

  • Джерело в с.Кольчино урочище «Дубки» Кольчинська ТГ. Здійснено обкошування території, розчистку русла джерела від сміття та намулу, побілку вапном декоративного каменю та плетеної огорожі біля джерела. Встановлено інформаційний знак.

  • Джерело в с.Крите «Феделешівці» Кольчинська ТГ. Проведено прибирання території біля джерела від побутового сміття, встановлено лавку та декоративний будиночок.

  • Джерело в с.Солочин в урочищі «Буковинський квас» Полянська ТГ. Проведено обкошування території, розчистку джерела від намулу та сміття.

  • Джерело між с.с.Драчино-Пасіка урочище «Драчинський квас» Свалявська ТГ. Проведено роботи з обкошування території, фарбування і переустановлення лавки біля джерела, очистку території від сміття.

Джерела являють собою природну цінність, з них починається більшість витоків річок, потічків, тому важливо приділяти увагу їх відновленню, збереженню і недопущенню забруднення.

Мукачівське МУВГ

 

367 переглядів