Зустріч Робочої групи з питань охорони якості прикордонних вод

06 жовтня 2023 року відбулася онлайн зустріч робочої групи з питань охорони якості прикордонних вод українсько-словацької комісії по прикордонних водах (далі – Робоча група), яка діє на підставі Угоди між Урядом України та Урядом Словацької Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах від 14 червня 1994 року та протоколу ХVІІІ засідання українсько-словацької комісії по прикордонних водах від 28-30 листопада 2022 року.

Від української сторони в зустрічі приймали участь: Едуард Осійський, керівник української частини Робочої групи, Оксана Федора, Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса, Марія Засідко, Дністровське басейнове управління водних ресурсів, Марія Скоблей та Марія Федорішко, Закарпатський обласний центр з гідрометеорології, Сергій Чопик, Державна екологічна інспекція у Закарпатській області.

Робочою групою було розглянуто питання оцінки виконання плану робіт зі співпраці з охорони якості прикордонних вод, оцінки якості прикордонних вод за 2022 рік, аналіз й оцінка надзвичайних забруднень на прикордонних водах у 2022 році. Також проведено уточнення плану робіт зі співпраці з питань охорони якості прикордонних вод на 2024 рік.

Оцінка якості прикордонних вод була здійснена згідно Регламенту проведення на українсько-словацьких прикордонних водах відборів проб, визначень, оцінки якості вод та заходи, що вживаються при надзвичайному погіршенні якості вод, затвердженому протоколом ХVІ засідання Комісії (2-4 липня 2018 рік, м. Шаморин, Словацька Республіка).

Робоча група констатувала, що протягом 2022 року не було зафіксовано аварійних забруднень прикордонних вод між Україною та Словацькою Республікою, а також контроль якості прикордонних водотоків виконувався згідно Плану роботи зі співпраці з охорони якості прикордонних вод.

226 переглядів