В Ужгороді відбулось чергове засідання Басейнової ради річки Тиса

29 вересня 2023 року у Кризовому центрі Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса в м. Ужгород відбулося чергове засідання Басейнової ради річки Тиса. У засіданні взяли участь представники влади та водогосподарських організацій області, науковці, громадські організації.

Учасники засідання заслухали доповідь Едуарда Осійського, заступника начальника БУВР Тиси та члена координаційної групи з розробки ПУРБ Тиса та Володимира Сурана, виконавчого директора Регіональної асоціації органів місцевого самоврядування «Закарпаття – за чисте довкілля», керівника робочої групи з розробки Програми заходів від Басейнової ради річки Тиси щодо розробки, підготовки та затвердження Програми заходів Плану управління річковим суббасейном Тиси на період 2025-2030 роки, спрямованих на вирішення головних водно-екологічних проблем річкового суббасейну Тиси.

Далі розглянули Порядок очищення стічних вод перед скиданням в «уразливих зонах» та підготовку відповідних рішень органів місцевого самоврядування, за поданням центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері розвитку водного господарства, згідно повноважень, передбачених Законом України «Про водовідведення та очищення стічних вод», який представили Едуард Осійський та Василь Романець, начальник Управління житлово-комунального господарства та енергозбереження Закарпатської обласної військової адміністрації, член Басейнової ради річки Тиса.

Відбулося змістовне обговорення Програми заходів за участі Владислава Пересоляка, члена Басейнової ради річки Тиса, заступника Голови Громадської ради при Закарпатській обласній військовій адміністрації та Юрія Дербаля, експерта ГО “Форза”, члена секретаріату Басейнової ради річки Тиса.

Голова Басейнової ради річки Тиса підвів підсумки роботи та результати засідань Басейнової ради протягом 2018-2023 років.

Секретар Басейнової ради та член координаційної групи з розробки ПУРБ Тиса Тетяна Готра проінформувала присутніх про процес оновлення персонального складу Басейнової ради річки Тиса на 2024-2029 роки. Згідно з наказом Держводагентства від 21.07.2023 року №89 «Щодо оновлення персонального складу басейнових рад» БУВР Тиси визначено відповідальним за підготовку зборів заінтересованих сторін, оновлення персонального складу Басейнової ради річки Тиса. Запропонувала долучитися до формування складу Басейнової ради та надати кандидатуру представника від організації з правом голосування та прийняття рішень відповідно до покладених на неї завдань.

449 переглядів