На агрономічному відділенні проведено практичне заняття з дисципліни “Гідрологія з основами гідрогеології” в Мукачівському міжрайонному управлінні водного господарства (Мукачівське МУВГ)

Студенти  агрономічного відділення  спеціальності 101Екологія групи ЕКО-31 під час практичного заняття з дисципліни Гідрологія з основами гідрогеології, що проводила викладачка Олеся Орбан, відвідали Мукачівське міжрайонне управління водного господарства (Мукачівське МУВГ).
Основною метою проведення даного заняття було узагальнення та систематизація теоретичного матеріалу по темі Екологічне оцінювання природних умов басейну ріки.
Інженер-гідротехнік Мукачівського МУВГ – Запотоцький Андрій Михайлович чітко та послідовно розповів про роботу Мукачівського МУВГ а саме:  про технічне обслуговування, догляд і експлуатація державних водогосподарських об’єктів, насосних станцій, водойм; будівництво гідротехнічних і протиповеневих споруд.
Також студенти дізналися що основними забруднювачами поверхневих вод басейну річки Латориця в межах  Мукачівського  району  Закарпатської  області  є  житлово-комунальні  підприємства. Загалом, із  існуючих каналізаційних очисних споруд  комунальних підприємств переважна більшість  потребують  реконструкції.
Для  вирішення  проблем  водного  господарства,  а також забруднення  поверхневих вод  верхів’я басейну Латориці необхідно удосконалення методів контролю та оцінки якості   води, розробляти та впроваджувати цільові екологічні програми.
Проведення виїзного практичного заняття дозволяє студентам більш детально ознайомитись з особливостями роботи екологів у водних господарствах та отримати професійні відповіді на ті запитання які їх цікавлять.
                                                                                      Викладач  агрономічних дисциплін Олеся Орбан
Джерело інформації: ВСП МФК НУБІП УКРАЇНИ

252 переглядів