Розчистка русла річки Боржава від твердих побутових відходів

В рамках впровадження природоохоронних заходів Програми охорони навколишнього природного середовища у Закарпатській області на 2021-2023 роки, працівники Берегівського міжрайонного управління водного господарства спільно з громадською організацією «Кольорові баки», представниками Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса, Департаменту екології та природних ресурсів, Берегівської РВА, територіальної громади села Квасово активно долучилися до проведення екологічної акції з розчистки від пластику та побутового сміття русла р.Боржава в селі Квасово, Берегівського району.

Основною ціллю екологічної акції було привернення уваги територіальних громад до проблеми засмічення річок Закарпаття, посилити співпрацю між громадськими організаціями та місцевими органами влади.

Загалом під час проведення заходу розчищено русло річки Боржава від повалених дерев та твердих побутових відходів, переважно побутового сміття, що накопичувалось перед встановленою перегороджувальною сіткою (уловлювачем) в обсязі: 1,200 т сміття та 34 м3 деревини.

Все зібране та відсортоване побутове сміття вивезено для переробки до приймального пункту вторинної сировини «Кольорові баки»  в м. Берегове.

Маємо надію, що дана екологічна акція слугуватиме початком дієвої співпраці водогосподарників краю та громадських організацій в майбутньому. Тільки спільними зусиллями місцевих громад та органів влади – зможемо зберегти чистими наші річки.

Берегівське МУВГ

264 переглядів