Завершення берегоукріплювальних робіт на р. Тиса біля с. Гетиня

Після проходження паводка в грудні 2022 року було проведено комісійне обстеження ділянки річки Тиса. У результаті встановили, що внаслідок проходження  декількох хвиль високих паводків останніх років відбулось руйнування кріплення лівого берега р. Тиса поблизу села Гетиня Берегівського району Закарпатської області, що загрожувало лівобережній дамбі, яка була реконструйована в рамках впровадження Проекту «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» (SAFETISZA) Програми транскордонного співробітництва ЄІС Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Враховуючи, що зазначена ділянка знаходиться в зоні реалізації проєкту, відразу після обстеження було прийнято рішення негайно вжити заходів з проведення поточного ремонту берегоукріплення за рахунок коштів проєкту. І вже після розроблення проєкта: “Поточний ремонт берегоукріплення лівого берега річки Тиса біля села Гетиня Пийтерфолвівської ТГ Берегівського району Закарпатської області”, яким передбачено роботи на цій ділянці довжиною 225 м, у травні цього року були розпочаті відповідні роботи.

Наразі роботи по ремонту берегоукріплення завершені.

Виноградівське МУВГ

Довідка.

Проєкт SAFETISZA нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом.

Більше про проєкт: https://safetisza.buvrtysa.gov.ua/,  https://www.facebook.com/Safetisza/https://twitter.com/safetisza.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

                                               

405 переглядів