Працівники Берегівського МУВГ провели обстеження русел р.Боржава та р.Лисичанка в Керецьківській ОТГ

На звернення голови Керецьківської ОТГ, працівники Берегівського міжрайонного управління водного господарства спільно з представниками громади здійснили виїзне комісійне обстеження русел р.Боржава та р.Лисичанка, що в с.Кушниця, Хустського району.

При проведенні обстеження ділянки русла р.Боржава виявлено, що вище автомобільного мосту відбувається вертикальне обвалення правого берега річки по вулиці Лужок, висота обвалу сягає  3,0 метрів, що при значних підйомах води може призвести до руйнування проїзної частини вулиці.

Також на лівому березі р.Боржава, в районі автомобільного мосту, виявлено нахилені дерева, що становлять загрозу утворення затору та підтоплення дворогосподарств.

В районі вулиці Колгоспна, відбувається зміна русла р.Боржава, що може призвести до утворення острівків та відокремлення сільськогосподарських угідь на лівому березі.

При обстеженні  річки Лисичанка виявлено, що на ПК9+44  відбулася  зміна  русла, яка призвела до  руйнування  захисної дамби довжиною біля 10 метрів. При значних підйомах води через утворений  розмив існує загроза підтоплення вулиць лівого берега в районі мостового переходу.

На основі проведеного обстеження комісією було складено відповідний акт, прийнято рішення щодо вжиття відповідних заходів по недопущенню  виникнення аварійних та надзвичайних ситуацій.

Берегівське МУВГ

 

633 переглядів