Майбутні екологи ознайомилися з роботою БУВР Тиси

З нагоди відзначення Міжнародного Дня Дунаю у приміщені БУВР Тиси була проведена ознайомча екскурсія для студентів 3 курсу спеціальність «Екологія» навчального інституту хімії та екології ДВНЗ «Ужгородський національний університет».

Заступник начальника БУВР Тиси, Едуард Осійський ознайомив студентів з діяльністю Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса. Особливу увагу було приділено питанню щодо підготовки «Плану управління річковим басейном Дунаю», в тому числі його суббасейну – річки Тиса.

Майже рік тому, 23 червня 2022 року Україна отримала статус країни кандидата на членство у Європейському Союзі. Це створює зобов’язання в частині впровадження норм та політик директив ЄС у секторі «Якість води та управління водними ресурсами». В рамках своїх зобов’язань згідно Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, Україна узгоджує свою національну водну політику та стратегії з Водною Рамковою Директивою ЄС. Саме проект ПУРБ Тиси сприяє впровадженню басейнового принципу та інтегрованого підходу до управління водними ресурсами. Даний Проект містить перші розділи Плану управління річковим суббасейном Тиси в Україні на 6-річний період 2025 – 2030 роки. Остаточний і повний проект повинен бути поданий до Кабінету Міністрів України не пізніше 1 серпня 2024 року.

Начальник лабораторії моніторингу вод, Іван Монич розповів  студентам про роботу лабораторії моніторингу вод БУВР Тиси, зокрема методики визначення інгредієнтів: нітратів, нітритів, сульфатів, важких металів, завислих речовини, ХСК, БСК, СПАР, нафтопродуктів та роботу лабораторного обладнання, а також продемонстрував презентацію діяльності управління за 2022 рік.

284 переглядів