На Тячівщині тривають роботи по відновленню водного балансу річки

Відповідно до звернень мешканців громади в  селі Руське Поле, Тячівської ТГ, щороку в літній період виникає проблема нестачі питної води через пониження рівня грунтових вод. Одним з факторів є те, що канал який наводнює річку Дербачка, який у свою чергу відіграє важливу роль для населення, замулений через проходження паводків та різних природніх факторів.

Після проведення комісійного обстеження, фахівцями було вирішено розпочати роботи по розчистці каналу відповідно до розробленої кошторисної документації.

Тячівським міжрайонним управлінням водного господарства укладено договір з Тячівською територіальною громадою та виконуються роботи згідно кошторисної документації «Послуги по відновленню водного балансу р.Дербачка (розчистка підвідного каналу) в ур. Лонка с.Р.Поле на території Тячівської ТГ»

В ході проведення робіт фахівцями управління виконуються роботи по розчистці основного русла та планування укосів каналу.

Основною метою виконання робіт є заводнення річки Дербачка в урочищі Лонка з річки Теребля, що в свою чергу покращить рівень ґрунтових вод в населеному пункті Руське Поле, та в засушливий період забезпечить населення питною водою.

 

Тячівське МУВГ

472 переглядів