Обстеження русла р.Боржава в с.Дубрівка

На звернення Іршавської міської ради та старости Дубрівського старостинського округу, минулого тижня, працівиками Берегівського міжрайонного управління водного господарства було здійснено спільне, виїздне, комісійне обстеження русла р.Боржава в с.Дубрівка Хустського району.

В результаті обстеження виявлено, що на вказаній частині ділянки русло р.Боржава робить крутий поворот, що спричиняє відкладанню твердих наносів під лівим берегом та різко направляє потік води під правий берег, внаслідок чого відбувається підмив та обвалення правого берега на довжині біля 150 п.м. Висота вертикального обвалення в середньому становить 4-4,5 м.

В подальшому підмив правого берега спричинить зсув грунту з деревами, що в свою чергу призведе до утворення затору перед автомобільним мостом дороги Дубрівка-Н.Болотне.

Також збільшення розмиву берега ставить під загрозу  запроектовану, згідно генплану забудову с.Дубрівка та становить небезпеку перебування людей, в районі даної ділянки.

На основі проведеного обстеження комісією було складено відповідний акт та рекомендовано Іршавській ТГ замовити проектно-кошторисну документацію і віднайти можливість залучення коштів для виконання робіт.

Берегівське МУВГ

409 переглядів