Реалізація заходів проєкту «Комплексна стратегія управління паводками в басейні Верхньої Тиси» DIKEINSPECT

З 1 червня 2021 року в рамках Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020 в Берегівському міжрайонному управлінні водного господарства розпочалась реалізація проекту «Комплексна стратегія управління паводками в басейні Верхньої Тиси» DIKEINSPECT (HUSKROUA/1901/8.1/0088).

Проєкт спрямований на протипаводковий захист та мінімізацію ризику виникнення паводків у басейні Верхньої Тиси та сприятиме посиленню транскордонного співробітництва між сусідніми країнами.

Участь у реалізації проєкту беруть шість Партнерів з чотирьох країн: Мішкольцький університет (Угорщина), Верхнє-Тисайська Дирекція водних справ (Угорщина), Берегівське міжрайонне управління водного господарства (Україна),  Повітова Рада Марамуреш (Румунія), Технічний університет м. Кошице (Словаччина), Асоціація «Зелена долина» (Румунія).

Програмою проєкту передбачена розробка Гармонізованої методології дослідження дамб, яка базуватиметься на нових методах та практиках, з врахуванням місцевих особливостей, а також Плани дій з реагування під час проходження паводків для водних управлінь.

Для виконання експлуатаційних заходів в рамках проєкту було придбано трактор «КАТА КЕ354» та навісне обладнання (косарка роторна «Wirax Z069/1»).

Берегівське МУВГ

251 переглядів