Угорський партнер проєкту SAFETISZA представив інфраструктурні роботи

18 квітня експерти двох регіональних водогосподарських організацій України та Угорщини взяли участь у семінарі з презентації інфраструктурних заходів проєкту «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» на угорській території, який відбувся у будиночку руслового та центрі протипаводкового захисту в с. Шонкад, Угорщина.

Начальник інженерної дільниці Верхнє-Тисайської Дирекції водного господарства Луідорт Антал розповів про виконання будівельних робіт, виконаних на угорській території проєкту SAFETISZA. Зокрема, за період впровадження проєкту були виконанні наступні роботи:

  • Реконструкція каналу Паладь-Чечей між ділянками 16+316 – 18+680 км річки
  • реконструкція русла каналу Паладь-Віз на ділянці 6+000 – 10+300 км
  • Будівництво донного порогу на ділянці 5+720 км каналу Паладь та водопропускної труби з шлюзовими воротами на ділянці правобережної дамби 5+500 км
  • Будівництво водомірного поста на ділянці 18+680 км каналу Паладь-Чечей
  • Будівництво експлуатаційної дороги на ділянці правобережної дамби річки Тур між 22+370 – 28+022 км, загальною довжиною 5 652 метрів.
  • Побудова системи мікрохвильового зв’язку в центрі протипаводкового захисту у с.Шонкад.

Менеджер проєкту, начальник відділу міжнародного співробітництва та міжнародних проєктів БУВР Тиси  Марина Скраль розповіла про цілі, досягнуті результати та впровадження заходів проєкту на українській території спільної Батарської системи.

Обидві партнерські організації відмітили важливість залучення грантових коштів Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020 для реалізації інфраструктурних заходів спільного інтересу, а також посилення співпраці між водогосподарськими організаціями, що дозволило значно покращити організацію протипаводкового захисту та управління водними ресурсами в прикордонному регіоні.

 

Довідка.

Проєкт SAFETISZA нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом.

Більше про проєкт: https://safetisza.buvrtysa.gov.ua/,  https://www.facebook.com/Safetisza/https://twitter.com/safetisza.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

                                               

294 переглядів