Розпочато роботи по виконанню цільової програми «Підтримання в належному стані правобережної дамби р. Тиса на території Чопської міської територіальної громади на 2023 рік»

В рамках співпраці з органами місцевого самоврядування Ужгородське міжрайонне управління водного господарства розробило цільову програму «Підтримання в належному стані правобережної дамби р. Тиса на території Чопської міської територіальної громади на 2023 рік». Дана Програма була затвердження рішенням № 5 від 30 березня 2023 р. 33 сесії VIIІ скликання Чопської міської ради.

Метою Програми є створення безпечних умов життєдіяльності населення Чопської територіальної громади, захисту населених пунктів від шкідливої дії вод, екологічного оздоровлення водних об’єктів та території, запобігання та ліквідації наслідків шкідливої дії вод, підтримання сприятливого екологічного стану захисної дамби.

Програмою передбачено виконання робіт в межах населених пунктів: с. Соломоново, м. Чоп, с. Тисаашвань та с. Есень, через територію яких проходить водозахисна споруда.

24 квітня працівниками Великодобронської експлуатаційної дільниці розпочато роботи по зрізанню чагарника, деревної порості та дерев, обкошування трав’яної рослинності поблизу села Соломоново.

Також приводиться в належний естетичний вигляд: шлагбауми, пікетажні стовпчики та оновлення інформаційних щитів на водозахисній споруді.

По завершенню вищевказаних робіт та за оптимальних погодних умов  запланована обробка даної ділянки дамби гербіцидом з метою попередження повторного проростання небажаної рослинності. Після цього буде розпочато наступний етап виконання даної Програми в межах іншого населеного пункту.

Ужгородське МУВГ

259 переглядів