Здійснено монтаж греблі на р.Боржава с.Боржава

У зв’язку з різким потеплінням та враховуючи прогнозовані дані засушливого періоду виникла загроза початку процесів застою і цвітіння води в каналі Верке та зменшення розчинного кисню у воді, що призведе до негативного впливу на збереження та відтворення водних живих організмів в каналі.

На засіданні міжвідомчої комісії після проведення іхтіологічного дослідження було прийнято рішення про доцільність монтажу греблі раніше терміну ніж передбачається технічними умовами експлуатації споруди.

Працівниками Берегівського МУВГ, під керівництвом досвідчених інженерно-технічних працівників, здійснено монтаж греблі на р.Боржава с.Боржава та видаленні повалені дерева, що були принесені течією під час проходження паводків.

Монтаж греблі в свою чергу забезпечить подачу воду в канал Верке для поліпшення екологічного стану каналу в населених пунктах району с.Боржава, с.Бахта, с.Балажер, м.Берегово та обводнення магістральних каналів Берегівської транскордонної осушної системи.

Зважаючи на всі ці фактори запуск води з річки Боржава в канал Верке надасть можливість поліпшити екологічний стан Берегівської меліоративної системи на території Берегівського та Ужгородського районів.

Берегівське МУВГ

321 переглядів