Працівники Берегівського міжрайонного управління водного господарства взяли активну участь в екологічній акції «Посади дерево»

У мальовничому урочищі Зарінок, що поблизу Свято-Ільїнського храму м.Іршави, у вівторок кипіла напружена робота. Працівники Іршавської міської ради разом із робітниками Берегівського міжрайонного управління водного господарства (а це понад 60 чоловік) взяли активну участь в екологічній акції «Посади дерево».

Того дня вони посадили понад 600 маленьких саджанців липи вузьколистої та 150 – дуба червоного.

Приємно те, що консультацію підбору та правильної посадки дерев надають спеціалісти з Національного природного парку «Зачарований край».

“Пройдуть роки і ці маленькі деревця піднімуться високо-високо вгору, виростуть, розправлять свої віти і тут буде справжня алея, якою залюбки проходжуватимуться наші діти і внуки. Тільки прийдешні покоління по-справжньому оцінять нашу сьогоднішню працю”, – зазначили в Іршавській міській раді.

Та це лише початок задуму. Уже в найближчому майбутньому, каже заступник міського голови Іван Васильцюн, тут планується побудувати волейбольні і баскетбольні площадки та велодоріжку. Тут охоче проводитиме свій вільний час дітвора. Відпочинок на природі додаватиме їм сил і енергії, заохочуватиме їх до нових творчих звершень. Казковий куточок природи доповнює швидкоплинна річка Іршавка, яка протікає поруч.

Іван Васильцюн також сказав, що чималу роботу по посадці деревцят виконано у Ільницькій загальноосвітній школі. Тут посаджено сакуру японську, клен польовий, тис ягідний, вербу декоративну, ялицю гігантську, тую західну, липу серцелисту, граб звичайний та ін.

Знаково, що важлива і потрібна акція проходила напередодні Великодніх свят. Кожен її учасник зробив важливу і потрібну справу, яка в майбутньому приноситиме радість і душевне задоволення людям.

Джерело інформації: Дзеркало Закарпаття

288 переглядів