Угорські експерти проєкту SAFETISZA ознайомили українських водників з організацією протипаводкового захисту на території спільного проєкту

4-5 квітня цього року відбулася планова спільна навчальна поїздка угорських та українських експертів з метою ознайомлення із об’єктами протипаводкового захисту, захисту від внутрішніх вод та обводнення під час посух на угорській території спільного проєкту «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» SAFETISZA.

У заході взяли участь представники трьох водогосподарських організацій прикордонного регіону, які є партнерами проєкту – головного бенефіціару Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса, угорського партнера Верхнє-Тисайської Дирекції водного господарства та Виноградівського міжрайонного управління водного господарства.

Під час зустрічі керівник проєкту, начальник БУВР Тиси Олег Кисіль, координатор угорського партнера Антал Луідорт, начальник Виноградівського МУВГ Євген Кедик разом з експертами обговорили актуальні питання впровадження проєкту у завершальному періоді, виконання заходів і бюджету партнерських організацій, потреби у внесенні змін, подання запитів до СТС, підготовку промоційних матеріалів, проведення комунікативних заходів для місцевих зацікавлених організацій тощо.

У рамках огляду водогосподарських обєктів, які становлять інфраструктурну частину заходів на угорській території проєкту, учасники оглянули реконструйовані ділянки магістральних каналів Паладь-Віз та Паладь-Чечеї, побудовані та реконструйовані гідротехнічні споруди на каналі Паладь (шлюз, донний поріг, водовипуск, водомірний пост), влаштування асфальтового покриття на гребені правобережної дамби р. Тур, а також оглянули  побудовану в рамках проєкту систему мікрохвильового звязку в локальному центрі протипаводкового захисту в с. Шонкад.

 

 

Довідка.

Проєкт SAFETISZA нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом.

Більше про проєкт: https://safetisza.buvrtysa.gov.ua/,  https://www.facebook.com/Safetisza/https://twitter.com/safetisza.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

                                               

373 переглядів