Робота міжвідомчої робочої групи з розгляду доцільності монтажу греблі на р.Боржава с.Боржава

На звернення громадян м.Берегово та організацій ОТГ Розпорядженням Голови Берегівської військової адміністрації від 29.03.23 № 39  була створена міжвідомча тимчасова робоча група з розгляду питання доцільності монтажу греблі на р.Боржава для забезпечення самоплинної подачі води з р.Боржава в канал Верке.

До складу комісії увійшли представники Берегівської військової адміністрації, Берегівської територіальної громади, Державної екологічної інспекцї, Державного агентства меліорації та рибного господарства, Берегівського МУВГ.

Враховуючи прогнозовані дані засушливого періоду, що в свою чергу призведе до процесів застою та цвітіння води, гниття залишків трав’яної рослинності, зменшення розчинного кисню та негативного впливу на збереження і відтворення водних живих організмів, міжвідомчою комісією було проведено обстеження доцільності монтажу греблі на р.Боржава.

З 29 по 31 березня робочою групою проведено іхтіологічне спостереження та виявлено, що при відкритому щиті нижнього ряду, міграція гідробіонтів на нерест вверх за течією є достатньою для забезпечення природного відтворення під час нерестового періоду.

Монтаж греблі на р.Боржава забезпечить подачу воду в канал Верке для поліпшення екологічного стану каналу в населених пунктах району с.Боржава, с.Бахта, с.Балажер та м.Берегово та обводнення магістральних каналів Берегівської транскордонної осушної системи.

Берегівське МУВГ

508 переглядів