Заходи в рамках Всесвітнього дня води

Вода – основа життя, без якої неможливе існування жодної з відомих форм живих істот та рослин.

Щороку  22  березня  світова спільнота відзначає Всесвітній день води. Цьогоріч працівники водного господарства Закарпатської області провели ряд інформаційно-просвітницьких заходів  у навчальних закладах під гаслом «Станьте тими змінами, які ви хочете бачити у світі».

Працівниками Виноградівського МУВГ проведено інформаційно-презентаційні заходи для учнів Еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Виноградівської міської ради, Виноградівської ЗОШ I-III ступенів №8, Чепівської ЗОШ І – ІІІ ступенів – ДНЗ на тему «Прискорення змін». Також організували конкурс найкращий малюнок серед учнів на тему «Вода для всіх». Діти з великим задоволенням та захопленням малювали своє бачення тематики свята.

Фахівці Ужгородського МУВГ провели уроки природознавства на тему «Всесвітній день води» у навчальних закладах: Тисаагтелегській гімназії; Руськокомарівському та Ставненському ліцеях.

Тематичні уроки та інформаційно-пізнавальні ігри на тему «Правила поведінки біля води» провели працівники Тячівського МУВГ в Тячівському ліцеї ім. Ш.Голоші та в Косівсько-Полянській ЗЗСО I-III ступенів  №1. Загалом, учні активно провели час, багато дізналися про водні ресурси, роль води в житті людини, природи, важливість та значення Міжнародного Дня води.

Також працівниками Виноградівського та Берегівського міжрайонних управліннь водного господарства було підготовлено статті у місцевих газетах.

Міжгірська районна газета “Верховина” №8 (11078) від 18 березня 2023 року

Газета “Нове життя” № 10 (215) від 18 березня 2023 року

Мукачівське МУВГ створило книжково-інформаційну виставку «Вода для життя» у оглядовій вітрині Мукачівської міської центральної бібліотеки.

Працівники управлінь провели заходи з покращення екологічного і естетичного стану водних об’єктів:

  • прибережно захиснії смуги р.Латориця  та благоустрій водпоста в м.Мукачево;

  • території навколо водосховищ «Мочила» в с.Пістрялово, «Бабічка» с.Залужжя Мукачівського району. Заходи по впорядкування прибережних захисних смуг та водоохоронної зони біля водосховищ проведено спільно з працівниками ТДВ «Закарпатський рибокомбінат»;

  • прибережно захисної смуги р.Іршава;

  • благоустрій правого та лівого берега р.Шопурка у смт. Великий Бичків, Рахівського району та ділянки правого берега річки Тиса в м.Тячів;

  • правобережній та лівобережній дамбах р.Сальва;

  • правому та лівому берегах р. Боржава у с. Великі Комяти в районі автодорожнього мосту;

  • лівобережної заплавної частини р.Тиса між селами Теково-Гетеня та правого берега р.Тиса у районі м.Хуст.

421 переглядів