Експерти проєкту SAFETISZA зустрілися для спільного планування

Під час чергової робочої зустрічі українських та угорських експертів в рамках проєкту «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» SAFETISZA, водогосподарники двох країн змогли зустрітися в традиційному «живому» форматі і обговорити актуальні питання впровадження проєкту в останньому проєктному періоді.

З огляду на зміни в процедурі підготовки та подання фінального звіту проєкту окремою партнерською організацією, фахівці головного бенефіціара проєкту БУВР Тиси і угорського партнера проєкту Верхнє-Тисайської Дирекції водного господарства розглянули актуальні етапи та плани реалізації окремих заходів проєкту, а також готовність до завчасного подання фінансових та аналітичних звітних матеріалів.

Наразі, за інформацією угорського партнера, завершено всі заплановані інфраструктурні заходи на угорській території проєкту, зокрема реконструкцію магістральних каналів довжиною 6,7 км, реконструкцію і будівництво гідротехнічних споруд, влаштування асфальтового покриття на гребені правобережної дамби р. Тур, а також реконструкцію локального центру протипаводкового захисту у с. Шонкад.

У березні цього року угорські водогосподарники планують провести представлення інфраструктурної частини проєкту та проведення інформаційного семінару для представників влади, місцевих зацікавлених організацій та громадськості. Експерти обговорили організацію проведення комунікаційних заходів, а також підготовку і публікацію наочних матеріалів для поширення інформації щодо діяльності і результатів проєкту.

У зв’язку з влаштуванням на українській території проєкту місцевого центру з протипаводкового захисту, цікавим і корисним стало обговорення облаштування та функціонування подібних центрів протипаводкового захисту в Угорщині, зокрема, у періоди пропуску значних паводків.

Важливим питанням порядку денного стало рішення угорського партнера щодо подання окремого фінального звіту на рівні партнера. Експерти детально обговорили процедуру впровадження цього рішення, необхідні зміни у плані реалізації діяльності проєкту, виконання бюджету, підготовки та подання звітних матеріалів.

Довідка.

Проєкт SAFETISZA нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом.

Більше про проєкт: https://safetisza.buvrtysa.gov.ua/,  https://www.facebook.com/Safetisza/https://twitter.com/safetisza.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

 

 

 

325 переглядів