Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 10:00 22 січня 2023 року

р.Латориця м.Чоп

Гідрометеорологічна ситуація.

Минулої доби по області спостерігалась хмарна погода, місцями вдень пройшли незначні опади. На більшості річок продовжувались зниження рівнів води. На р. Боржава – с. В.Ремети зниження рівнів повільне, утримується вода на заплаві. На р. Тиса та р. Латориця, в районі м. Чоп продовжувалось поступове підвищення рівнів води, вночі на р. Латориця – м. Чоп сформувався максимальний рівень 717см над нулем поста, утримується високий шар води на заплаві міждамбового простору з підтопленням автодороги місцевого значення с. М.Геєвці – с. Тисянка (рівень небезпеки жовтий).

Протягом доби очікується мінлива хмарність, без опадів, на річках продовжиться зниження рівнів води. Утримається вода на заплаві з поступовим зниженням в нижніх течіях Боржави, Старої та Латориці. На р. Тиса – м. Чоп продовжиться невелике підвищення рівня води в межах корінних берегів.

Інформація про водогосподарську ситуацію та підтоплення.

Залишаються ступені протипаводкового захисту:

І ступінь:  р. Тиса – м. Чоп;

ІІ ступінь:  р. Стара – с. Зняцево;

ІІІ ступінь: р. Боржава – с. В.Ремети, р. Латориця – м. Чоп.

Водосховища осушної системи “Чорний Мочар” працюють відповідно до Правил експлуатації в період паводків – проводиться акумулювання та регулювання стоку.

Працювало 8 стаціонарних насосних станцій, за добу перекачано біля 1,0  млн. м3. З початку року перекачано біля 6 млн. м3.

Ужгородський район.

Спостерігається перелив автодороги місцевого значення с. М.Геєвці – с. Тисаагтелек.

Берегівський район.

Автодорога с. В.Ком’яти  – с. Шаланки проїзд забезпечений, вода зійшла самопливом.

Підтоплені сільгоспугіддя: в районі с. В.Ком’яти – 400 га, в районі с. Кам’янське – 50 га,  в районі с. Гать (Чорний мочар) – 100 га та Чорнотисівська сільська рада – до 20 га.

Хустський район.

В районі сіл Стеблівка та Сокирниця залишається підтоплено 12 га сільгоспугідь.

Забезпечується постійний моніторинг водогосподарської ситуації, у тому числі і за допомогою автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи АІВС «ТИСА».

Працівниками БУВР Тиси ведеться спостереження на аварійно-небезпечних ділянках гідротехнічних споруд.

Відділ техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

241 переглядів