Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 16:00 18 січня 2023 року

Гідрометеорологічна ситуація

Інформація про водогосподарську ситуацію та підтоплення.

По області спостерігались дощі 5 – 20мм. На річках продовжувались підвищення рівнів води: в верхів’ях на 3 – 30см, в нижніх течіях приток на 17 – 50см.

Введені ступені протипаводкового захисту:

І ступінь:  р. Латориця – м. Чоп,  р. Уж – В. Березний, р. Люта – с. Чорноголова, р. Стара –  с. Зняцево, р. Ріка – смт Міжгір’я, р. Боржава – с. Довге.

ІІ ступінь:, р. Тур’я – с. Т.Поляна, р. Мокранка – с. Р.Мокра,  р. Боржава – с. В.Ремети, р. Уж – с. Зарічево.

ІІІ ступінь: р. Пінія – с. Поляна,  р. Тур’я – с. Сімер.

Водосховища осушної системи “Чорний Мочар” працюють відповідно до Правил експлуатації в період паводків – проводиться акумулювання та регулювання стоку. Працюють 3 стаціонарні насосні станції. Перекачано за добу біля 123 тис. метрів кубічних. Всього з початку року більше 2,8 млн. метрів кубічних.

З метою запобігання подальшого руйнування лівобережної дамби на р. Тересва в с. Терново аварійною бригадою Тячівського МУВГ (6 чоловік та 3 од. техніки)  здійснюються заходи щодо укріплення розмиву.

Працівниками БУВР Тиси ведеться спостереження на аварійно-небезпечних ділянках гідротехнічних споруд.

Забезпечується постійний моніторинг водогосподарської ситуації, у тому числі і за допомогою автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи АІВС «ТИСА».

Відділ техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

254 переглядів