Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 16:00 24 грудня 2022 року

Гідрометеорологічна ситуація

Минулої доби по області спостерігалась хмарна погода, пройшли опади, дощі, в горах місцями з мокрим снігом та снігом: вдень невеликі до 5 мм, вночі помірні, місцями значні до 26мм.

На більшості річок відмічались невеликі підвищення рівнів 2-30 см, на р. Іршава (м. Іршава) та р. Боржава (с. Верхні Ремети) – на 41 та 50см відповідно.

Протягом доби очікується хмарна погода, вдень часом дощ, на високогір’ї з мокрим снігом та снігом, місцями значні опади, вночі подекуди опади, на річках продовжаться невеликі підвищення рівнів води, переважно в межах корінних берегів. Початковий вихід води на заплаву можливий в нижніх течіях Боржави, на р. Латориця (м. Чоп) утримається високий шар води на заплаві.

Інформація про водогосподарську ситуацію та підтоплення.

Введені ступені протипаводкового захисту:

ІІ ступінь: р. Латориця (м. Чоп);

На даний час спостерігається підтоплення біля 85 га сільгоспугідь в урочищі Гучало с. В. Ком’яти Берегівського району.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації в період паводків – проводиться акумулювання та регулювання стоку.

Працюють 3 стаціонарні насосні станції. За добу перекачано біля

350 тисяч метрів кубічних. Всього за рік більше 14,5 млн. метрів кубічних.

Режим діяльності – паводковий: стан водних об’єктів, гідротехнічних споруд, обстановка на аварійно-небезпечних ділянках гідротехнічних споруд, підвідомчих потенційно-небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях контролюється підрозділами БУВР Тиси.

Забезпечується постійний моніторинг водогосподарської ситуації, у тому числі і за допомогою автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи АІВС-ТИСА.

219 переглядів