Відновлення та впорядкування природних питних джерел протягом 2022 року в зоні діяльності Мукачівського МУВГ

Відновлення природних джерел та витоків річок є запорукою збереження водних ресурсів. З метою розширення діяльності, спрямованої на поліпшення стану річок, джерел та інших водойм Мукачівського району, їх збереження та недопущення забруднення, було розроблено план-графік відновлення та упорядкування природних питних джерел в зоні діяльності управління Мукачівського МУВГ.

При плануванні переліку джерел, які необхідно впорядковувати, особлива увага приділялася і раніше відновленим джерелам, щоб завжди підтримувати їх в належному естетично-привабливому стані. З початку цього року в Мукачівському районі упорядовано 8  природних питних джерел:

Природне питне джерело в с.Вовчий урочище Ждимир

Проведено розчистку території біля джерела та канави від сміття. Встановлено декоративні 2 плоти з хмизу, 2 лавиці з дерева та інформаційний знак.

Природне джерело в с.Визниця в урочищі Лісарня

Проведено очистку від сміття території навколо джерела. Встановлено інформаційний знак.

Природне джерело в с.Визниця урочище Майдан

Проведено очистку від сміття території навколо джерела та будиночку над ним.

Природне джерело біля лісу в  смт.Кольчино

Природне питне джерело між с.с.Драчино-Пасіка урочище Драчинський квас

Спільно з Полянською громадою, лісівниками, працівниками Мукачівської дільниці та дільниці гірських річок та відділу водних об’єктів проведено ряд робіт з благоустрою: очистку території від побутового сміття, влаштування лавки біля джерела, обкошування прилеглої території.

Природне джерело в смт.Кольчино біля бази відпочинку «Релакс»

В травні – проведено очистку від сміття території навколо джерела, обкошування територіі, в вересні – встановлення декоративних огроджень з хмизу.

Природне джерело в урочище Синяк туристичний маршрут Обавський камінь

Проведено ряд робіт з благоустрою: очистка від замулення та опалого листя чаші джерела, очистка території.від побутового  сміття.

Природне джерело в с.Щасливе урочище Серенчівці

Природні джерела мають значення для підтримання водного балансу інших поверхневих водних об’єктів, саме з них починається більшість витоків річок, потічків. Джерела являють собою природну цінність, тому важливо приділяти увагу їх відновленню, збереженню і недопущенню забруднення.

Мукачівське МУВГ

349 переглядів