Еко-івент: продовжуємо розчищати русло річки Боржава від твердих побутових відходів

10 жовтня 2022 року працівники Берегівського міжрайонного управління водного господарства (керівник – Василь Турянин), спільно з громадською організацією «Кольорові баки» (керівник – Віктор Бучинський), територіальною громадою села Квасово активно долучилися до проведення екологічної акції з розчистки русла річки Боржава від твердих побутових відходів поблизу села Квасово Великоберезької територіальної громади Берегівського району, за підтримки «Агентства регіонального розвитку та транскордонного співробітництва Закарпаття»  Закарпатської обласної ради в рамках реалізації заходів проєкту: “Низький рівень пластику від джерела до моря: комплексний план дій щодо ліквідації забруднення пластиком річок Тиса та Дунай” (Tid(y)Up) в межах Danube Transnational Programme.

Основною ціллю екологічної акції було привернути увагу територіальних громад до проблеми засмічення річок Закарпаття, змінити їх ставлення щодо поводження з твердими побутових відходами та посилити співпрацю між громадськими організаціями та місцевими органами влади.

Загалом під час проведення екологічної акції розчищено русло річки Боржава від твердих побутових відходів, переважно побутового сміття, що накопичувалось перед встановленою перегороджувальною сіткою (уловлювачем) в обсязі:

  • 40 м3 пластику (ПЕТ пляшки);
  • 30 м3 деревини (затонулі дерева, залишки деревени);
  • 500 кг скла (скляні пляшки).

Все зібране та відсортоване побутове сміття вивезено для переробки до приймального пункту вторинної сировини «Кольорові баки» (м. Берегове).

Надіємось, що дана екологічна акція слугуватиме початком дієвої співпраці водогосподарників краю та громадських організацій в майбутньому. Тільки спільними зусиллями місцевих громад та органів влади – зможемо зберегти чистими наші річки.

Берегівське МУВГ

557 переглядів