Узгодження робочих питань експертами проєкту SAFETISZA

Минулого тижня, 1 вересня, в режимі он-лайн поспілкувалися українські та угорські експерти щодо актуальних питань впровадження проєкту «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» SAFETISZA.

Партнери проєкту, фахівці БУВР Тиси та Сотмарської територіальної  дільниці водного господарства з Угорщини проінформували один одного про стан виконання запланованих заходів на українській та угорській частинах території проєкту.

В Україні проводяться завершальні роботи з реконструкції лівобережної дамби річки Тиса на ділянці між селами Теково та Гетиня, зокрема, влаштування експлуатаційної дороги та доглядові роботи.

На угорській території проєкту виконано майже весь обсяг інфраструктурних робіт на гідротехнічних спорудах: влаштування твердого покриття на дамбі, реконструкція каналів та гідротехнічних споруд.

Експерти обговорили питання продовження проєкту, оновлення планів заходів, закупівель, звітування та інші.

Довідка.

Проєкт SAFETISZA нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом.

Більше про проєкт: https://safetisza.buvrtysa.gov.ua/,  https://www.facebook.com/Safetisza/https://twitter.com/safetisza.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

 

 

 

343 переглядів