Інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 18 годину 8 лютого 2013 року

Минулої доби по області пройшли незначні опади у вигляді мокрого снігу та дощу (1-8 мм). На річках області вода – в корінних берегах, відбувається незначне коливання рівнів  води. В низинній частині  р.Латориця-м.Чоп  вода на заплаві в міждамбовому просторі, де вона збережеться протягом наступних 3-4 діб .

Зберігаються  наступні ступені протипаводкового захисту:

р.Латориця –м.Чоп рівень 632см (-4см) -ІІІ ступінь протипаводкового захисту (вода  на заплаві в міждамбовому просторі), відбулося формування максимального рівня паводкової хвилі на рівні 645 см., історично максимальний рівень 750 см , запас до 1,05 м),

р.Стара-Зняцево 372см(-12см )-І  ступінь протипаводкового захисту (вода в корінних берегах).

На відкачці паводкового стоку працює 18 стаціонарних насосних станцій Латорицької та Берегівської осушних систем. Стаціонарними насосними станціями перекачано за добу до 2,2 млн. м3. З початку паводкового періоду перекачано понад 12,3  млн. м3.  Пересувні насосні станції та мотопомпи завершили відкачку місцевого паводкового стоку, загалом протягом 2-5 лютого перекачано 17 тис. м3.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» закриті,  проводиться акумуляція паводкового стоку.  Заакумульовано 13,7 млн.м3 паводкових вод.

В міждамбовому просторі р.Латориця утримується понад 60 млн. м3 паводкового стоку. За дамбами р.Латориці  та греблями водосховищ, що перебувають у тривалому підпорі встановлено спостереження.

Завершені роботи по ліквідації наслідків підтоплення місцевим стоком  дворогосподарств.

За прогнозом Гідрометцентру, 9 лютого очікується хмарно з проясненням, часом слабкий сніг. Вночі та вранці місцями слабкий сніг. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер північний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 1-6° морозу, вдень 3° тепла – 2° морозу, в горах місцями вночі 6-11° морозу, вдень 3-8° морозу.

Відділ ТЕБ та ППЗ

 

430 переглядів