Делегація Держводагентства ознайомилася з ходом впровадження інфраструктурного проєкту SAFETISZA

У середу, 6 липня, в рамках робочого візиту перший заступник голови Державного агентства водних ресурсів України Наталія Латиш разом з фахівцем з планування протипаводкових заходів Держводагентства Сергієм Тертичним взяла участь в огляді гідротехнічних споруд водгосподарського комплексу Закарпаття.

Зокрема, начальник Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса, керівник проєкту Олег Кисіль ознайомив посадовців з метою, заходами та станом реалізації спільного українсько-угорського Проєкту міжнародної технічної допомоги ЄС «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» (Грантовий контракт № HUSKROUA/1701/LIP/003 від 13 серпня 2019 року).

У ході зустрічі учасники відвідали інфраструктурні об’єкти, ознайомилися з ходом реконструкції  лівобережної дамби р.Тиса між селами Теково і Гетеня на ділянці 9,5 км, де з 2019 року проводяться будівельні роботи з  реконструкції дамби для посилення протипаводкового захисту не тільки населення Затисянщини, а і прикордонної Угорщини. Також здійснили огляд берегоукріплення, влаштованого для захисту дамби та ліквідації розмиву внаслідок потужного червневого паводку 2020 року.

Реконструйована дамба і берегоукріплення дозволили захистити населення і території під час проходження значної паводкової хвилі 4-5 січня цього року на р.Тиса.

Довідка.

Проєкт SAFETISZA нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом.

Більше про проєкт: https://safetisza.buvrtysa.gov.ua/,  https://www.facebook.com/Safetisza/https://twitter.com/safetisza.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

 

 

 

413 переглядів