Проведені заходи до Міжнародного Дня Дунаю

Цьогоріч 29 червня 2022 року в рамках заходів Басейнової ради річки Тиса та до Міжнародного Дня Дунаю проводиться природоохоронна екологічна акція з очищення водних об’єктів від твердих побутових відходів.

Працівниками міжрайонних управлінь, спільно з представниками органів державної влади, місцевого самоврядування, КП «АРР Закарпаття», ГО «Екологічний рух «Кольорові баки»» та внутрішньо переміщеними особамивзяли участь у розчистці сміттєвих заторів на р. Боржава поблизу с. Квасово від побутовогого сміття та ПЕТ пляшок.

Для виконання очисних робіт русло р. Боржава було перегороджено металевою сіткою для затримки побутового сміття, що пливе вниз по течії, а також з допомогою автокрану і саморобного пристрою «Краб», побутове сміття підіймали з русла річки Боржава на берег, де відразу проводилось його сортування та пакування в мішки з подальшим його вивезенням для переробки, утилізації. В результаті очистки було зібрано: 58м3 – пластику, 5 м3– скла, 10 м3 – деревини, 3м3 – комунального сміття. У заході взяли участь 60 чоловік.

 

404 переглядів