Відбулася Робоча зустріч з угорським партнером в рамках реалізації проєкту SAFETISZA

16 червня в м.Матесалка, Угорщина відбулася чергова робоча зустріч українських та угорських експертів проєкту. Участь у Робочій зустрічі взяли менеджер проєкту, начальник відділу міжнародного співробітництва та міжнародних проєктів БУВР Тиси Марина Скраль, координатор угорського партнера проєкту, керівник Сотмарської територіальної дільниці водного господарства з Угорщини Луідорт Антал, українські та угорські експерти проєкту.

Під час зустрічі партнери обговорили актуальні питання впровадження проєкту «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур».

Зокрема, як повідомили угорські експерти, виконано значну частину запланованих інфраструктурних робіт на угорській території проєкту: реконструкцію каналів та водогосподарських гідротехнічних споруд спільної Батарської меліоративної системи.

На українській території проєкту завершено будівельні роботи з реконструкції лівобережної дамби річки Тиса на ділянці між селами Теково та Гетиня, проводяться експлуатаційні роботи на дамбі, а також розпочато процедуру закупівлі будівельних робіт для влаштування Протипаводкового центру у с.Тисобекень.

Важливим стало питання реалізації заходів проєкту в умовах оголошення воєнного стану в Україні. Менеджер проекту інформувала угорського партнера, що нещодавно БУВР Тиси отримало від СТС листа щодо можливості зміни головного бенефіціара проекту через запровадження воєнного стану в Україні та обмеження, викликані цим. Партнери обговорили питання щодо можливості зміни головного бенефіціара проекту, особливості проведення закупівель, а також строку продовження реалізації проєкту та підготовки відповідних звітів щодо впровадження проєкту.

Довідка.

Проєкт SAFETISZA нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом.

Більше про проєкт: https://safetisza.buvrtysa.gov.ua/,  https://www.facebook.com/Safetisza/https://twitter.com/safetisza.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

 

 

376 переглядів