На річках Закарпаття триває підвищення рівня води+відео

На річках Закарпаття триває підвищення рівня води. Опади не припиняються. МНСники та санепідеміологи працюють цілодобово. Води в будинках немає, підтопленими залишаються лише городи та прибудинкові території. Втім, ситуація досить напружена.

Цілу ніч у Мукачівському районі на трасі Київ-Чоп працювали пересувні насосні станції, які відкачують пів куба води за секунду. Вийшла з берегів і залила міжнародну автотрасу річка Стара.

Юрій Годя, головний інженер Мукачівського міжрайонного управління водного господарства:

– Сформувався місцевий сток, в результаті чого було підтоплено 4 дворогосподарства в селі Зняцево. Ми поставили дві насосні пересувні станції для перекачки з підвідного каналу у річку Стару з метою запобігання підтоплення дворогосподарств.

Мукачівський район – серед найбільш підтоплених. За три дні тут випала місячна норма опадів. Вода залила більшість сільських вулиць.

Василь Геревич, житель села Макарьово:

– Не знаю, скільки років тому назад теж була вода, але такої не було великої, як тепер.

Зараз велика вода трохи спала, тож стали можливими роботи з ліквідації наслідків негоди.

Василь Пехньо, начальник відділу цивільного захисту Мукачівського  району:

– Йде відкачка води із колодязів, а також, паралельно, промивка там, де потрібно, каналізацій.

У наступні кілька днів районні санепідеміологи робитимуть дворові обходи, щоб виявити можливу загрозу спалаху інфекції.

Наталія Зайцева, лікар-епідеміолог:

– Якщо будуть туалети затоплені і підтоплені шахтні колодязі – це кишкова група інфекцій, в тому числі і гепатит. Ну, і звичайно, в зв’язку з такими погодними умовами буде моніторинг вестися по всіх інфекційних захворюваннях, в тому числі і ГРВІ і грип.

Поки ж селян забезпечують питною водою. Паралельно рятують подвір’я й ділянки від надлишкової вологи. Однак, стічні води разом із сміттям таки потрапляють у невелику річку Бабичка, русло якої, зі слів старожилів, востаннє очищали ще за радянських часів.

Джерело інформації: www.1tv.com.ua

 

1 310 переглядів