Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 16 год. 4 лютого 2013 року

Протягом дня 4 лютого по території Закарпатської області відбулося зниження температури до 5-7 морозів в горах та 0-3 морозу на рівнині. Незначні опади спостерігаються місцями у вигляді слабкого снігу  до 2-3 мм.

Похолодання та перехід дощів в сніг призупинили розвиток паводку.

У верхів’ях та середніх течіях річок відбувається поступовий спад – 15-30 см –в корінних берегах, і тільки в нижній рівнинній течії  річок Латориця, Стара, Боржава  іде підйом рівнів що перевищують ІІІ ступінь захисту, з виходом води на заплаву.

Протягом дня 4 лютого зберігаються ступені протипаводкового захисту

– р.Латориця–м.Чоп – ІІ ступінь захисту,  вихід води на заплаву у міждамбовий простір

– р.Стара-Зняцево – ІІ ступінь захисту,  вихід води на одамбовану заплаву – підтоплення заплавних сільгоспугідь, пасовища.

– р.Боржава-Шаланки, В.Ремети, В.Комяти – ІІІ ступінь захисту,  вихід води на заплаву, підтоплення заплавних сільгоспугідь.

У зв’язку з високим рівнем р.Латориці відбувається перелив заплавної автодороги сс.Тисянка-Геєвці Ужгородського району на двох ділянках 100 м  та 15 м шаром 10-15 см, рух по дорозі не припинено.

На відкачці паводкового стоку працює 17 стаціонарних насосних станцій Латорицької та Берегівської осушних систем.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» закриті, проводиться акумуляція паводкового стоку. За акумульовано 11,3 млн.м.куб. паводкових вод. За станом гребель та водовипусків ведеться  постійне спостереження.

Роботи по пропуску паводку підрозділами БУВР Тиси зосереджуються на державних гідротехнічних спорудах.

В організації пропуску паводку задіяні 140 працівників експлуатаційних водогосподарських організацій, задіяні 4 одиниці мобільного насосно-силового обладнання, 14 одиниць техніки, необхідний аварійний запас матеріалів та інвентарю.

В  с.Зняцево Мукачівського району  для попередження підтоплення водами р.Стара аварійною бригадою Мукачівського МУВГ продовжуються роботи по водовідведенню, виконується тампонаж шлюза та відкачка води, задіяно 12 чол. аварійної бригади 4 одиниці техніки, 2 мотопомпи та пересувна насосна станція, аварійний запас матеріалів.

Завершені роботи по запобіганню переливу автодороги Київ-Чоп біля с.Зняцево Мукачівського район, Працює аварійна бригада Мукачівського МУВ, задіяно 15 чол.,2 одиниці техніки, проводиться укладка мішків по бровці автодороги. Рух на автодорозі не обмежений.

Завершені роботи по відкачці місцевого стоку з центру села Великі Лучки та Кольчино Мукачівського району, працювали аварійні бригади Мукачівського МУВГ 7 чол., 2 одиниці техніки, 2 мотопомпи.

Завершені роботи по ліквідації наслідків підтоплення місцевим стоком 70 дворогосподарств та 4 житлових будинків  сіл Барбово та Макарьово Мукачівського району. Мукачівським МУВГ виконані роботи по водовідведенню, працювала аварійна бригада 10 чол. та 3 одиниці техніки (екскаватор, бульдозер та самоскид).

Проведено розчистку каналу від сміттєво-деревинних заторів в межах населених пунктів Барбово та Макарьово.

Підтоплення через захаращення русла каналу

Завершені роботи аварійною бригадою Виноградівського МУВГ по водовідведенню з території с.Великі Ком’яти, працювало  8 працівників МУВГ, 3 одиниці техніки, пересувна насосна станція та додатковий насос, відкачано 5000 м.куб. води, насоси працювали 6 годин.

На Батарській осушній системі в районі с.Холмовець аварійною бригадою Виноградівського МУВГ в кількості 9 чол. проведено тампонування водовипусків каналу Старий Батар мішками з піском  та нарощування в понижених місцях гребеню водозахисної дамби каналу (укладено 350 мішків), також задіяно 2 одиниці техніки.

Відділ ТЕБ  та ППЗ

 

447 переглядів