Відбулася робоча зустріч з угорськими експертами проєкту SAFETISZA

30 березня в он-лайн режимі відбулася робоча зустріч українських та угорських експертів в рамках впровадження проєкту «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» SAFETISZA.

Партнери проєкту інформували про стан виконання запланованих заходів на українській та угорській частинах території проєкту. Зокрема, практично завершено роботи з реконструкції лівобережної дамби річки Тиса на ділянці між селами Теково та Гетиня, залишилася частина робіт з влаштування експлуатаційної дороги та доглядові роботи. Підготовлено проєктну і дозвільну документацію для будівництва Протипаводкового центру у с.Тисобекень, закуплено сучасне експлуатаційне обладнання для догляду за гідротехнічними спорудами, проведено еколого-освітні заняття зі школярами.

Важливим етапом стали підготовка і подання партнерами звітів щодо другого року впровадження проєкту для аудиторської перевірки витрат та подання на розгляд Спільного технічного секретаріату через електронну систему Interreg+, наразі подано також звіт на рівні Проєкту.

У зв’язку з агресією російської федерації деякі важливі роботи на українській території проєкту довелося відтермінувати, зокрема, проведення процедури закупівлі робіт з влаштування протипаводкового центру у селі Тисобекень за грантові кошти проєкту.

На угорській території проєкту виконано значну частину інфраструктурних робіт на гідротехнічних спорудах (влаштування твердого покриття на дамбі, розчистка каналів).

Партнери проводять постійні консультації з менеджерами Спільного  Технічного Секретаріату щодо вирішення поточних питань, які виникають у процесі впровадження проєкту.

У зустрічі взяли участь менеджер проєкту, начальник відділу міжнародного співробітництва та міжнародних проєктів Марина Скраль, представник угорської партнерської організації, координатор проєкту, керівник Сотмарської територіальної  дільниці водного господарства з Угорщини Луідорт Антал та експерти проєкту.

Довідка.

Проєкт SAFETISZA нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом.

Більше про проєкт: https://safetisza.buvrtysa.gov.ua/,  https://www.facebook.com/Safetisza/https://twitter.com/safetisza.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

 

 

 

376 переглядів