Проведення ремонтно-доглядових робіт на водогосподарських об’єктах області

Відповідно до плану ремонтно-доглядових робіт на міжгосподарській меліоративній мережі на 2022 рік працівниками міжрайонних управлінь водного господарства (МУВГ) в березні поточного року виконано ряд експлуатаційно-ремонтних робіт.

Так на водогосподарських дільницях Берегівського МУВГ було виконано роботи пов’язані з покращенням технічного стану та приведенням в належний вигляд гідротехнічних споруд. Здійснено вирубування чагарнику 9 км / 6,3 га, в тому числі механізовано 2 км / 1,8 га, вздовж правобережних дамб річок Боржава та Тиса в межах Берегівського району. На території насосної станції НС-16 в с. Батрадь, проведено розчистку аванкамери від сміття і плавучої трав’яної рослинності, а також проведено ремонт двох насосно-силових агрегатів на Паладській насосній станції.

Русловими оглядачами гідротехнічних об’єктів Виноградівського МУВГ, проведено вирубку чагарнику загальною площею 7,1га/5,6км. Здійснено фарбування 2-х водовипускних споруд, а також проведено профілактичну ревізію гвинтів редукторів та ущільнень дванадцяти основних шлюзів на каналах.

Працівниками дільниць Мукачівського МУВГ проводились ремонтно-доглядові роботи по очистці від чагарникової рослинності на магістральних каналах  ”Високобережний”, “Полуй”, “Яруга”, “Стара”, “Мерце” загальною довжиною 3,6км та на міжгосподарських каналах загальною довжиною 1км. Проведено очищення гребель водосховищ “Форнош”, “Мочила”, “Бабічка” від чагарнику.

Оглядачами гідротехнічних споруд Тячівського МУВГ виконано вирубку чагарнику на водозахисних дамбах загальною площею 11,2га/8,1км, проведено роботи по побілці та маркуванню шести ГТС на лівобережній дамбі р.Тересва, загальною площею 38м2.

Профілактично-налагоджувальною дільницею Ужгородського МУВГ проводяться налагоджувальні та ремонтні роботи механічного та електричного обладнання насосних станцій НС-13БОС (с. Есень) та НС-1ЛОС (с.Тийглаш). Проведено замір опору заземлення та грозозахисту, перехідний опір та питомий опір ґрунту, опір ізоляції силових кабельних ліній, електропроводки, електроустановок, електричних апаратів, вторинні кола та електрообладнання.

Оглядачами дільниці гірських річок проводиться робота з розчистки гідротехнічних споруд від чагарників на правобережній дамбі р. Уж та р. Тур’я.

 

574 переглядів