Виноградівське МУВГ відновило лівобережний водозахисний земляний вал р.Боржава на території с.Великі Ком’яти

Під час проходження паводка 4-5 січня 2022р. (рівень води у р.Боржава на відомчому вод посту с.Великі Ком’яти – 343см., що наближено до історичного максимуму катастрофічного паводка 1998р.) в с. Великі Ком’яти, відбувся перелив паводкових вод через лівобережний земляний вал, що в подальшому призвело до його руйнування, та подальшого затоплення сільськогосподарських угідь та частини дворогосподарств населеного пункту.  Аварійною бригадою було здійснено виїзд на місце та проведено роботи, щодо мінімізації наслідків затоплення. Після проходження паводку, 11 січня 2022р. представниками Виноградівської ТГ та Виноградівського МУВГ було проведено комісійне обстеження ділянок, які зазнали руйнування під час пропуску паводка, та складено відповідні акти.

9 лютого 2022р. між Виноградівським МУВГ та Виноградівською міською радою було укладено договір на виконання послуг, а саме  «Відновлення лівобережного водозахисного земляного валу на р.Боржава в  с.Великі Ком’яти, поблизу провулка Ватутіна, 3, Виноградівської ТГ».

В ході проведення робіт управлінням були проведені роботи з тампонування земляного валу в місці розмиву, об’ємом 285м3, та стабілізації ґрунтової основи земляного полотна при використанні геотекстильного матеріалу та мішків з сипучими матеріалами. Також при виконанні робіт в місці розмиву та переливу через земляний вал, на пониженій ділянці загальною довжиною 60м, разом з аварійною бригадою села Великі Ком’яти та працівниками управління були проведені практичні навчання по укладанню мішків p сипучими матеріалами на пониженій ділянці земляного валу. Роботи виконано вчасно та якісно.

Виноградівське МУВГ

456 переглядів