Інформація про водогосподарську ситуацію в басейні р.Тиса на 29 грудня 2021 року

У період з 22 по 29 грудня на території області утримувалась мінлива, хмарна з проясненнями погода, на зміну морозам приходило потепління і навпаки. Спостерігались опади (1-10 мм) у вигляді дощу, мокрого снігу та снігу. Найбільш інтенсивні в східних районах 25-26 грудня (7-19 мм), місцями значний сніг, хуртовини (20-29 мм).

Протягом тижня на більшості річкок відбувались незначні коливання рівнів води. Унаслідок опадів та потепління в середині тижня на річці Тиса (ділянка Рахів – Тячів) підвищення склало 20-90 см, у межах корінних берегів.   Увечері 25 та вночі 26 грудня у верхів’ях Тиси пройшов льодохід. 29 грудня на  р. Тиса (м. Чоп) формується максимальний рівень невисокої паводкової хвилі (сумарне підвищення склало 2,5 м, у межах корінних берегів). На річках області слабшають та  зникають льодові явища.

Гідрологічна ситуація контрольована.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 19.09.2018 №758 «Про затвердження Порядку здійснення державного моніторингу вод» для визначення хімічного стану масивів поверхневих вод та наказу Державного агентства водних ресурсів України від 24.06.2020 № 587 «Про впровадження Порядку здійснення державного моніторингу вод» фахівцями лабораторії моніторингу вод БУВР Тиси з дотриманням нормативних вимог щомісячно здійснюється моніторинг поверхневих вод у басейні річки Тиси та транспортується до вимірювальної лабораторії моніторингу вод та ґрунтів Дністровського БУВР на виконання вимірювань забруднюючих речовин, затверджених наказом Мінприроди від 06.02.2017 № 45 «Про затвердження Переліку забруднюючих речовин для визначення хімічного стану масивів поверхневих і підземних вод та екологічного потенціалу штучного або істотно зміненого масиву поверхневих вод».

Результати вимірювань проб поверхневих вод оприлюднюються в онлайн-системі «Моніторингу та екологічної оцінки водних ресурсів України» Держводагентства України (http://monitoring.davr.gov.ua/).

Режим діяльності – експлуатаційний: контроль за станом водних об’єктів, гідротехнічних споруд, обстановкою на підвідомчих потенційно-небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях контролюється підрозділами  БУВР Тиси.

Відділ техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

292 переглядів