Моніторинговий візит в рамках реалізації проєкту SAFETISZA

Минулого тижня експерти Технічної підтримки впровадження та управління програм транскордонного співробітництва Європейського Інструмента Сусідства (TESIM) відвідали з моніторинговим візитом Закарпатську область і провели ряд зустрічей з Головним бенефіціаром та партнерами Проєкту міжнародної технічної допомоги ЄС «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» (Грантовий контракт № HUSKROUA/1701/LIP/003 від 13 серпня 2019 року).

Експерти БУВР Тиси та Виноградівського МУВГ надали інформацію щодо передумов та ходу впровадження проєкту, досягнутих проміжних показників, ризиків та заходів з мінімізації, набутих уроків та планів на майбутнє.

Під час візиту було здійснено огляд інфраструктурної частини проєкту – будівельних робіт з реконструкції лівобережної дамби р.Тиса на ділянці с.Теково – с.Гетеня Виноградівського району Закарпатської області, та робіт з ліквідації розмиву берега на цій ділянці і влаштування берегоукріплення.

На сьогодні реконструкція дамби практично завершена, залишилося закінчиити роботи з ліквідації розмиву та влаштування експлуатаційної дороги по гребеню дамби.

Ще одним елементом інфраструктурної частини проєкту є будівництво сучасного протипаводкового центру, влаштування якого заплановане в наступному році.

 

Довідка.

Проєкт SAFETISZA нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом.

Більше про проєкт: https://safetisza.buvrtysa.gov.ua/,  https://www.facebook.com/Safetisza/https://twitter.com/safetisza.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

 

 

 

428 переглядів