Інформація про водогосподарську ситуацію в басейні р.Тиса на 22 грудня 2021 року

У період з 15 по 22 грудня на території області утримувалась хмарна з проясненнями погода, спостерігались опади (1-10 мм, в горах місцями до 14 мм) у вигляді мокрого снігу (на низовині подекуди з дощем) та снігу. Наприкінці тижня прохолодна погода змінилась на морозну.

На річках відбувались незначні коливання рівнів води. Під кінець тижня на більшості річок з’явились та посилювались льодові явища.

Гідрологічна ситуація контрольована.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 19.09.2018 №758 «Про затвердження Порядку здійснення державного моніторингу вод» для визначення хімічного стану масивів поверхневих вод та наказу Державного агентства водних ресурсів України від 24.06.2020 № 587 «Про впровадження Порядку здійснення державного моніторингу вод» фахівцями лабораторії моніторингу вод БУВР Тиси з дотриманням нормативних вимог щомісячно здійснюється моніторинг поверхневих вод у басейні річки Тиси та транспортується до вимірювальної лабораторії моніторингу вод та ґрунтів Дністровського БУВР на виконання вимірювань забруднюючих речовин, затверджених наказом Мінприроди від 06.02.2017 № 45 «Про затвердження Переліку забруднюючих речовин для визначення хімічного стану масивів поверхневих і підземних вод та екологічного потенціалу штучного або істотно зміненого масиву поверхневих вод».

Результати вимірювань проб поверхневих вод оприлюднюються в онлайн-системі «Моніторингу та екологічної оцінки водних ресурсів України» Держводагентства України (http://monitoring.davr.gov.ua/).

Режим діяльності – експлуатаційний: контроль за станом водних об’єктів, гідротехнічних споруд, обстановкою на підвідомчих потенційно-небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях контролюється підрозділами  БУВР Тиси.

Протягом тижня насосні станції не працювали. З початку 2021 року перекачано 112,49 млн. м3 внутрішнього паводкового стоку.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працювали відповідно до Правил експлуатації та Режимів роботи. Водовипуски водосховищ закриті.

Відділ техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

313 переглядів