Проведено робочі зустрічі з партнерами у проєкті SAFETISZA

У середу, 3 листопада, відбулися чергові робочі зустрічі партнерських організацій, які домовилися спільно впроваджувати українсько-угорський інфраструктурний проєкт  «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» (SAFETISZA).

Згідно плану виконання заходів проєкту експерти Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса провели зустрічі з представниками партнерських організацій – Берегівської районної державної адміністрації та Виноградівського міжрайонного управління водного господарства.

Під час зустрічей були обговорені питання впровадження запланованих заходів на Затисянщині, зокрема, стан і показники виконання будівельних робіт з реконструкції лівобережної дамби р.Тиса на ділянці с.Теково – с.Гетеня Виноградівського району. Наразі підрядна організація ПрАТ «Виноградівська ПМК №78» завершує роботи з влаштування експлуатаційної дороги на гребені дамби, проводить роботи з облаштування укосів та інших споруд. На цьому об’єкті залишилося виконати роботи з берегоукріплення та ліквідації розмиву берега, який утворився внаслідок проходження останніх паводків на р.Тиса. Інфраструктурні роботи фінансуються з двох джерел: за рахунок коштів гранту Європейського Союзу і за кошти державного бюджету української сторони як співфінансування.

З метою забезпечення належного експлуатаційного догляду за дамбою та гідротехнічними спорудами на території проєкту, у другому році реалізації було проведено закупівлі двох тракторів з причепами та навісним обладнанням, а також партнером проєкту придбано засоби малої механізації (мотокоси, бензопили).

Партнери підвели підсумки впровадження другого року проекту і обговорили питання підготовки і подання звітних матеріалів на розгляд аудиторської організації та Спільного технічного секретаріату, яке зараз відбувається за допомогою електронної системи Interreg+.

 

Довідка.

Проєкт SAFETISZA нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом.

Більше про проєкт: https://safetisza.buvrtysa.gov.ua/,  https://www.facebook.com/Safetisza/https://twitter.com/safetisza.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

                                                              

541 переглядів