Проєкт FloodUZH – Ужгородське МУВГ продовжує співпрацю з органами місцевого самоврядування

Ужгородське міжрайонне управління водного господарства, як партнер Проєкту «Спільні заходи з попередження природних катастроф у транскордонному басейні р.Уж (FloodUZH)» та відповідно до запланованих заходів Проєкту, продовжує співпрацю з місцевими органами влади з питань організації протипаводкового захисту.

Фахівці управління регулярно зустрічаються з представниками об’єднаних територіальних громад басейну річки Уж, в рамках проведення інвентаризації водних об’єктів згідно Указу Президента України від 29 квітня 2021 року №180/2021 «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади». Створені робочі групи для оновлення актуальної інформації щодо наявності та стану площинних (озера, ставки тощо) та лінійних (річки, струмки) водних об’єктів на територіях відповідних ОТГ.

Вже відбулися перші засідання робочих груп з представниками наступних ОТГ: Ставненська, Костринська, Великоберезнянська, Дубриницько-Малоберезнянська, Оноківська, Ужгородська, що входять до басейну р.Уж.

Під час робочих зустрічей експерти інформують представників ОТГ про діяльність проєкту FloodUZH, зокрема, отримання точних просторових даних басейну р.Уж, проведення картування загроз затоплення та інші заходи проєкту, спрямовані на покращення управління паводковими ризиками в басейні р.Уж.

Вихідні дані по завершенню інвентаризації водних об’єктів будуть включені до гео-інформаційної системи (ГІС-системи) проєкту і використані експертами для розробки нормативних документів з організації протипаводкового захисту в рамках виконання проєкту FloodUZH.

Ужгородське МУВГ

 

Довідково.

У 2019 році розпочалося впровадження спільного українсько-словацького проєкту «Спільні заходи з попередження природних катастроф у транскордонному басейні р. Уж» (FloodUZH) в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт передбачає придбання і використання сучасних геопросторових даних, розробку гідродинамічних моделей і проєктування гідротехнічної споруди з метою зменшення ризиків паводків у басейні р. Уж та покращення водного режиму у періоди маловоддя в межах міста Ужгород.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc

Інформація про проєкт: https://flooduzh.buvrtysa.gov.ua/https://facebook.com/FloodUzh/,

https://twitter.com/flooduzh_

                                                              

598 переглядів